Існує безліч варіантів, як засолити ікру будинку. Сухим способом виходить просто приголомшливо! Смачна, соковита, апетитна, так і хочеться скоріше приготувати з неї яке-небудь блюдо!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ікра горбуші – 250 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як засолити ікру горбуші сухим способом? Ікру дістаємо з горбуші, чистимо від плівки і промиваємо під проточною водою в друшляку.
Потім викладаємо на паперові рушники і даємо їй обсохнути.
Перекладаємо ікру в мисочку і засипаємо цукровий пісок і сіль. Розмішуємо.
Зверху кладемо ще одну тарілку і ставимо склянку з водою. Відправляємо ікру під пресом в холодильник на 5 – 6 годин.
Дістаємо готову ікру і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Солона ікра Як засолити ікру горбуші з замороженої риби Як солити червону ікру