Ікра райдужної форелі багата мікроелементами і корисними жирами. Засаливая ікру в домашніх умовах ви завжди можете самостійно регулювати її смак різними спеціями. Це можуть бути такі як приправи перець, гвоздика, імбир або лавровий лист.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ікра форелі – 200 гр.
- Вода – 0,5 л.
- Сіль – 40 гр.
- Цукор-пісок – 15 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець запашний – 4 шт.
- Перець білий горошок – 4 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Імбир сушений – 1 щіпка
Процес приготування:
Як засолити ікру райдужної форелі? Влийте воду, додайте сіль, цукор, сухі спеції. Доведіть розсіл до кипіння і варіть 3 хвилини, не більше.
Розсіл охолодіть до 40 градусів і процідіть його. В розсіл опустіть ікру райдужної форелі і залиште на 15-20 хвилин.
На будь глибокій ємності закріпіть марлю і відкиньте на неї ікру, дочекайтеся поки розсіл повністю стече. Залиште ікру просушитись на 10-15 хвилин.
Потім перекладіть ікру в чисті сухі банки і тісно закрийте їх. Необхідно витримати ікру в холодильнику не менше доби.
Готову ікру можна використовувати в приготуванні різних домашніх закусок.
Приємного апетиту!
Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах Як солити червону ікру