Засолити червону ікру з замороженої горбуші легко по простому домашньому рецепту. Готовий продукт порадує неповторним смаком. Використовуйте для приготування бутербродів або салатів.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ікра горбуші – 170 гр.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – 50 гр.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як засолити ікру з замороженої горбуші в домашніх умовах? Повністю розморожуємо рибу, розрізаємо її черево і акуратно витягаємо ікру. Якщо головний інгредієнт ще трохи підмерзлі, даємо йому полежати при кімнатній температурі.
Кип’ятимо воду, охолодити до теплого стану і додаємо до неї сіль. Ретельно розмішуємо розчин.
Занурюємо в солону воду розморожену ікру.
Обережно збиваємо продукт віночком. Така дія допоможе зняти плівку.
Залишаємо у воді тільки ікринки. Чекаємо близько 5 хвилин.
Далі проціджуємо очищену і засоленість ікру. Можна використовувати для це друшляк з дрібними отворами.
Слідом ікру відправляємо у скляну банку, поливаємо олією і розмішуємо.
Зберігаємо готовий продукт у холодильнику і подаємо до столу охолодженим!
Солона ікра Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах Як засолити ікру горбуші з замороженої риби Як солити червону ікру