Засолити червону ікру з замороженої горбуші легко по простому домашньому рецепту. Готовий продукт порадує неповторним смаком. Використовуйте для приготування бутербродів або салатів.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Ікра горбуші – 170 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як засолити ікру з замороженої горбуші в домашніх умовах? Повністю розморожуємо рибу, розрізаємо її черево і акуратно витягаємо ікру. Якщо головний інгредієнт ще трохи підмерзлі, даємо йому полежати при кімнатній температурі.

Кип’ятимо воду, охолодити до теплого стану і додаємо до неї сіль. Ретельно розмішуємо розчин.

Занурюємо в солону воду розморожену ікру.

Обережно збиваємо продукт віночком. Така дія допоможе зняти плівку.

Залишаємо у воді тільки ікринки. Чекаємо близько 5 хвилин.

Далі проціджуємо очищену і засоленість ікру. Можна використовувати для це друшляк з дрібними отворами.

Слідом ікру відправляємо у скляну банку, поливаємо олією і розмішуємо.

Зберігаємо готовий продукт у холодильнику і подаємо до столу охолодженим!

Солона ікра Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах Як засолити ікру горбуші з замороженої риби Як солити червону ікру