Не поспішайте позбавлятися від обрізків після отримання сьомги. На їх основі можна зварити наваристий рибний бульйон або зробити з них солону закуску. Черевця сьомги містять велику кількість корисні речовин, які зберігаються при засолюванні.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Черевця сьомги – 500 гр.
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 6-8 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Як засолити обрізь сьомги в домашніх умовах? Черевця сьомги помийте і зріжте з шкурок.
Шматочки рибної м’якоті складіть в керамічний посуд.
Додайте в миску сіль, цукор, сухі спеції. Лавровий лист можете пом’яти руками.
Добре перемішайте рибні обрізки і складіть їх щільним шаром.
Встановіть зверху гніт і помістіть обрізки солитись в холодильник на 12 годин.
У процесі засолювання черевця пускають сік, в якому в наслідок можна їх зберігати.
Перед вживанням черевця промийте і видаліть надлишок солі.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Страви з риби Як засолити червону рибу в домашніх умовах