Не тільки філе форелі можна засолити в домашніх умовах. Часто після покупки можна виявити, що риба сповнена ікри, що саме по собі є відмінним бонусом. І в добавку до малосоленой форелі ви можете отримати солону червону ікру.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ікра форелі – 300 гр.
- Сіль велика – 200 гр.
- Сіль морська – 200 гр.
- Вода – 1 л.
Процес приготування:
Як засолити очищену ікру форелі в домашніх умовах? Закип’ятіть воду, додайте сіль, прокип’ятіть розсіл 3-5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і остудіть її вміст до 40-45 градусів.
Занурте ікру в розсіл, перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.
Злийте вміст каструлі на марлю і відцідіть ікру. Залиште її на 10 хвилин при кімнатній температурі.
Банки для зберігання ікри повинні бути чистими і сухими.
Розкладіть ікру по банкам, закрутіть кришку і поставте в холодильник на зберігання. Через 20-24 години ікра буде готова до вживання.
Приємного апетиту!
Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах