Сьогодні пропоную скористатися чудовим рецептом і приготувати апетитну солону скумбрію холодного копчення. Рибка виходить надзвичайно смачною і ароматною. Обов’язково приготуйте, і ви більше не будете купувати копчену рибу в магазині.
Інгредієнти: на 24 порції.
- Скумбрія – 6 шт.
- Вода – 2 л
- Перець червоний мелений – за смаком
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Сіль велика – 6 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Як засолити скумбрію для холодного копчення в домашніх умовах? Свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, голови, акуратно видаліть нутрощі. Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками.
Підготовлену скумбрію викладіть в ємність.
Приготуйте маринад. У миску налийте необхідну кількість холодної води. Потім додайте велику сіль, чорний перець горошком, чорний мелений перець і лавровий лист. Гарненько перемішайте і залийте скумбрію, закрийте кришкою і поставте на 3 доби в холодильник.
Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і підвісьте за хвостики в добре провітрюваному приміщенні або на вулиці на 3 години, щоб зайва рідина скла.
Після чого скумбрію помістіть в сушарку для риби і залиште ще на 3 години.
Підготовленную скумбрію перемістіть в коптильню. Залиште на 13 годин. Температура поступово знижуватиметься з 26 до 18 градусів.
Після закінчення часу, вийміть скумбрію з коптильні, підвісьте за хвостики в провітрюваному приміщенні або на вулиці на 13 годин. Після чого наріжте на однакові шматочки. Апетитну рибку подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся ароматною закускою!
Засолювання риби Страви з риби