Любителям солоної рибки з превеликим задоволенням хочу порекомендувати неймовірний рецепт скумбрії, приготовленої в розсолі. Процес приготування швидкий і простий. Приготуйте апетитну скумбрію своїм рідним, і вони залишаться в захваті!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Скумбрія – 3 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Гвоздика – 5 бутонів
Процес приготування:
Як засолити скумбрію цілком в розсолі в домашніх умовах? В каструлю або іншу металеву посуд налийте необхідну кількість холодної води. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте цукровий пісок, сіль, гвоздику, чорний перець горошком, запашний перець і лавровий лист.
Прокип’ятіть пару хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть.
Тим часом свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвостів і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки. Підготовлену рибу промийте під проточною водою.
Підготуйте ємність і викладіть в неї підготовлені тушки скумбрії, повністю залийте розсолом, маринадом, закрийте кришкою і поставте на 2 доби в холодильник.
Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і обсушити паперовими рушниками.
Апетитну скумбрію наріжте на невеликі шматочки однакового розміру і подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся ароматною закускою!
Засолювання риби Страви з риби