Смачна, соковита червона рибка завжди бажаний гість на святковому столі. Добре для засолювання в домашніх умовах підходить форель. Вона корисна для організму, покращує серцеву діяльність і стан суглобів, знижує рівень холестерину.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Форель – 1 кг
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.

Процес приготування:

Як засолити форель цілком в домашніх умовах? Тушку форелі помийте, очистіть від луски, відріжте голову і видаліть нутрощі.

Подрібніть перець і лавровий лист. Змішайте Сіль, цукор і спеції.

Отриманою сумішшю змастіть рибу з усіх боків.

Оберніть форель в харчову пшонку або помістіть у пластиковий контейнер і закрийте кришкою. Помістіть рибу в холодильник на 1-2 дні.

Солону рибу наріжте часточками і подавайте з лимоном або цибулею.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Солона форель Суха засолювання форелі Як засолити червону рибу в домашніх умовах