Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом солоної скумбрії. Рибка, приготована за цим рецептом, виходить ситним, смачною і незвичайно апетитною. Посоліть скумбрію на сімейний обід або святкове застілля, і ваші гості отримають масу задоволень.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Перець чорний горошок – 20 шт.
  • Сіль велика – 3 ст. л.
  • Гвоздика – 5 бутонів

Процес приготування:

Як засолити свіжоморожену скумбрію в домашніх умовах? Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість холодної води. Потім додайте велику сіль.

Після чого додайте необхідну кількість цукрового піску.

Додайте гвоздику, чорний перець горошком і запашний перець. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть буквально пару хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть.

Тим часом свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвостів і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки. Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.

В охолоджений розсіл викладіть нарізані шматочки скумбрії.

закрийте Ємність кришкою і поставте на добу в холодильник.

Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і обсушити паперовими рушниками.

Ароматну рибку викладіть на тарілку і подавайте на стіл з ріпчастою цибулею.

Насолоджуйтеся слабосоленої скумбрією!

Засолювання риби Страви з риби