Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом солоної скумбрії. Рибка, приготована за цим рецептом, виходить ситним, смачною і незвичайно апетитною. Посоліть скумбрію на сімейний обід або святкове застілля, і ваші гості отримають масу задоволень.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Скумбрія – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Сіль велика – 3 ст. л.
- Гвоздика – 5 бутонів
Процес приготування:
Як засолити свіжоморожену скумбрію в домашніх умовах? Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість холодної води. Потім додайте велику сіль.
Після чого додайте необхідну кількість цукрового піску.
Додайте гвоздику, чорний перець горошком і запашний перець. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть буквально пару хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть.
Тим часом свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвостів і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки. Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.
В охолоджений розсіл викладіть нарізані шматочки скумбрії.
закрийте Ємність кришкою і поставте на добу в холодильник.
Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і обсушити паперовими рушниками.
Ароматну рибку викладіть на тарілку і подавайте на стіл з ріпчастою цибулею.
Насолоджуйтеся слабосоленої скумбрією!
Засолювання риби Страви з риби