Не дивлячись на те, що солону форель можна купити практично в будь-якому магазині, багато господинь вважають за краще солити її самостійно. За цим рецептом можна засолити свіжу та заморожену форель.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Форель заморожена – 1,5 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як засолити заморожену форель в домашніх умовах? Форель розморозьте, помийте і розріжте черевну частину.

Видаліть всі великі кісточки, можна скористатися для цього пінцетом.

Цукор і сіль змішайте в окремій ємності.

Філе форелі обваляйте в суміші солі і цукру. При бажанні можна додати сухі спеції за власним смаком.

перекладіть Рибу в емальований посуд, накрийте її харчовою плівкою.

Зверху на рибу встановіть гніт, щоб шматки філе щільно прилягали один до одного.

В залежності від розміру шматків форелі час засолювання може змінюватись від 12 до 16 годин. Після закінчення цього часу філе можна нарізати тонкими скибочками і подавати як закуску.

Приємного апетиту!

Солона форель Страви з риби Суха засолювання форелі Як засолити форель шматочками