Не дивлячись на те, що солону форель можна купити практично в будь-якому магазині, багато господинь вважають за краще солити її самостійно. За цим рецептом можна засолити свіжу та заморожену форель.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Форель заморожена – 1,5 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як засолити заморожену форель в домашніх умовах? Форель розморозьте, помийте і розріжте черевну частину.
Видаліть всі великі кісточки, можна скористатися для цього пінцетом.
Цукор і сіль змішайте в окремій ємності.
Філе форелі обваляйте в суміші солі і цукру. При бажанні можна додати сухі спеції за власним смаком.
перекладіть Рибу в емальований посуд, накрийте її харчовою плівкою.
Зверху на рибу встановіть гніт, щоб шматки філе щільно прилягали один до одного.
В залежності від розміру шматків форелі час засолювання може змінюватись від 12 до 16 годин. Після закінчення цього часу філе можна нарізати тонкими скибочками і подавати як закуску.
Приємного апетиту!
Солона форель Страви з риби Суха засолювання форелі Як засолити форель шматочками