Апетитні булочки з дріжджового тіста порадують не тільки своїм смаком і ароматом. Домашня випічка стане яскравим стравою на святковому столі. Ідеальний варіант для чаювання!


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком

Процес приготування:

Як зробити красиві булочки з дріжджового тіста з цукром? Замішуємо тісто, з’єднавши борошно, молоко, сухі дріжджі, рослинна олія цукор і сіль. Можна приготувати продукт в хлібопечі або замісити його руками і настояти в теплому місці 1 годину.

Готове тісто ділимо на рівні частини і розгортаємо їх в плоскі круги.

Обмазуємо кружки тіста рослинним маслом і посипаємо цукром.

Скачуємо заготовки в рулети.

У кожному рулеті робимо поздовжні нарізи з обох сторін.

Отримані хвостики перекручуємо і з’єднуємо один з одним.

Скріплені сторони ще раз скріплюємо і отримуємо готову булочку гарної форми.

Викладаємо плюшки в обмащений маслом форму для випікання.

Посипаємо блюдо цукром за смаком і випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Після готовності десерт можна ще раз обсипати цукром або пудрою і подавати до столу. Приємного чаювання!

Плюшки