Апетитні булочки з дріжджового тіста порадують не тільки своїм смаком і ароматом. Домашня випічка стане яскравим стравою на святковому столі. Ідеальний варіант для чаювання!
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Для начинки: –
- Цукор-пісок – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
Як зробити красиві булочки з дріжджового тіста з цукром? Замішуємо тісто, з’єднавши борошно, молоко, сухі дріжджі, рослинна олія цукор і сіль. Можна приготувати продукт в хлібопечі або замісити його руками і настояти в теплому місці 1 годину.
Готове тісто ділимо на рівні частини і розгортаємо їх в плоскі круги.
Обмазуємо кружки тіста рослинним маслом і посипаємо цукром.
Скачуємо заготовки в рулети.
У кожному рулеті робимо поздовжні нарізи з обох сторін.
Отримані хвостики перекручуємо і з’єднуємо один з одним.
Скріплені сторони ще раз скріплюємо і отримуємо готову булочку гарної форми.
Викладаємо плюшки в обмащений маслом форму для випікання.
Посипаємо блюдо цукром за смаком і випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Після готовності десерт можна ще раз обсипати цукром або пудрою і подавати до столу. Приємного чаювання!
Плюшки