З превеликим бажанням хочу поділитися чудовим, на мій погляд, рецептом смачного, смачного і ароматного холодцю, приготованого з курки, яловичини і свинини. Чудовий варіант для сімейного застілля. М’ясна закуска сподобається абсолютно всім.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 400 гр.
- Свинячі ноги – 3 шт.
- Курячий окорочок – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 3,5 л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Часник – 1 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Як зварити холодець з курки, яловичини і свинини? Спершу підготуйте свинячі ніжки, курячі стегенця і м’якоть яловичини, ретельно вимийте і зачистити ножем. Яловичину та ніжки викладіть в чашу мультиварки, додайте лавровий лист і чорний перець горошком.
Викладіть курячі стегенця, добре посоліть і залийте холодною водою, щоб вона покрила м’ясо. Закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу встановіть режим «Суп», час приготування – 6 годин. Через годину зніміть піну шумівкою і готуйте до закінчення програми.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. За годину до закінчення програми викладіть овочі в каструлю.
Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки. М’ясо акуратно викладіть в посуд і повністю остудіть його. Гарячий бульйон обережно процідіть в окрему ємність.
Остигле м’ясо відокремте від кісток і розберіть на волокна руками.
Підготуйте ємності, в які будете заливати холодець. На дно ємностей викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його.
Часник очистіть від лушпиння і промийте. Потім подрібніть і додайте в бульйон, добре перемішайте. Підготовленим бульйоном залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав.
Повністю остудіть холодець, а потім накрийте ємності кришками і поставте в холодильник застигати не менш ніж на 8 годин, але краще всього на ніч. Апетитний ароматний холодець з курки, яловичини і свинини подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся м’ясної закускою!
Холодець Холодець з курки Холодець з свинини Холодець з свинини, яловичини і курки Холодець з свинячих ніжок Холодець з яловичини без желатину Холодець з яловичини в каструлі