Холодець не з тих страв, які готуються швидко. По-перше, інгредієнти вимагають ретельної підготовки – ретельно миємо кожен шматочок і кожну кісточку. По-друге, подальша варіння м’ясних продуктів займає не менше п’яти годин. Ну і, по-третє, варене м’ясо відокремити від кісток теж досить клопітно. Але всі ці клопоти не зупиняють господинь від приготування холодцю – адже це дуже смачно і корисно! А з використанням мультиварки процес варіння не вимагає додаткового контролю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 500 гр.
  • Яловичі ноги – 3 шт.
  • Яловичина – 400 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Готувати холодець з курки і яловичини в мультиварці цікаво! Курку, яловичі ноги і яловичу м’якоть ретельно промиваємо у великій кількості води. Курку розрізаємо на частини поменше, яловичину також ріжемо на шматки. Яловичі ноги при необхідності разрубаем кухонною сокиркою. Далі кладемо все в чашу мультиварки і заливаємо водою до максимальної позначки. Кладемо лавровий лист, горошини перцю і сіль. Закриваємо каструлю кришкою і вибираємо режим «Суп» на 180 хвилин. Після закінчення часу програми додаємо ще 180 хвилин – в цілому м’ясо повинно нудитися в обраній програмі шість годин. За годину до закінчення варіння закладаємо в чашу очищену від шкірки моркву. Ріпчасту цибулю і половину вказаної кількості часнику чистимо від луски і також кладемо в чашу.

Після закінчення часу варіння чашу витягуємо з приладу і даємо вмісту охолонути до комфортної температури. М’ясо і кістки витягаємо, прянощі й овочі далі не використовуємо. Бульйон проціджуємо. М’ясо відокремлюємо від кісток і руками ділимо на волокна. Укладаємо м’ясо форми.

Поверх м’яса розподіляємо залишився пропущений через прес часник і заливаємо процідженим бульйоном.

Даємо форм з рідким холодцем охолонути, після чого прибираємо в холодильник до повного застигання. Це займе приблизно вісім годин. Готовий холодець подаємо в холодному вигляді з гірчицею, хроном, хлібом або картоплею. Поверхню можна прикрасити свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець без желатину в мультиварці Холодець з курки Холодець з курки без желатину Холодець класичний