Як зварити холодець з ніжок індички? Дізнаєтеся з нашого рецепта нижче! Ситний і насичений холодець можна подавати до сімейного обіду або святкового вечора. Закуска доповнить багато страви вашого столу, а також здивує смаком і ароматом.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Стегно індички – 1,5 кг
  • Свинячі ноги – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Селера – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як зварити холодець з ніжок індички? Ніжки свинячі та індички ретельно промиваємо і занурюємо у велику каструлю.

Заливаємо продукти водою. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

Під час варіння періодично знімаємо піну. Після довгого кипіння, зменшуємо вогонь.

Далі займемося овочами. Спочатку очищаємо і промиваємо моркву.

Ріпчасту цибулю поділяємо на четвертинки.

Такими ж великими шматками ріжемо стебла селери.

В бульйон викладаємо підготовлені овочі. Сюди ж додаємо сіль, горошини чорного перцю і додаємо кріп.

Варимо вміст до готовності м’яса і овочів. По черзі виймаємо продукти шумівкою.

Ніжки індички залишаємо для охолодження на 10-15 хвилин.

М’ясо індички відокремлюємо від кісточок і дрібно нарізаємо його.

Викладаємо м’ясний продукт по глибоких тарілках.

Свинячі ніжки прибираємо з каструлі, їх використовувати не будемо, так як вони були необхідні лише для густоти бульйону.

Очищаємо від лушпиння часник, подрібнюємо його. Можна продавити через прес.

Проціджуємо бульйон, додаємо до нього часник і знову доводимо до кипіння.

Вливаємо бульйон м’ясо індички через дрібне сито.

Даємо заготівлях трохи охолонути і переставляємо в холодильник. Чекаємо утворення желеподібної форми.

Перед подачею з готового блюда прибираємо плівку жиру.

Викладаємо холодець з ніжок індички по порціях і подаємо до столу!

Холодець без желатину в каструлі Холодець в каструлі Холодець з індички Холодець з свинини без желатину Холодець з свинячих ніжок Холодець з свинячих ніжок без желатину