Як зварити холодець з ніжок індички? Дізнаєтеся з нашого рецепта нижче! Ситний і насичений холодець можна подавати до сімейного обіду або святкового вечора. Закуска доповнить багато страви вашого столу, а також здивує смаком і ароматом.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Стегно індички – 1,5 кг
- Свинячі ноги – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Селера – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 1 шт.
- Кріп – 0.5 пучків
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як зварити холодець з ніжок індички? Ніжки свинячі та індички ретельно промиваємо і занурюємо у велику каструлю.
Заливаємо продукти водою. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
Під час варіння періодично знімаємо піну. Після довгого кипіння, зменшуємо вогонь.
Далі займемося овочами. Спочатку очищаємо і промиваємо моркву.
Ріпчасту цибулю поділяємо на четвертинки.
Такими ж великими шматками ріжемо стебла селери.
В бульйон викладаємо підготовлені овочі. Сюди ж додаємо сіль, горошини чорного перцю і додаємо кріп.
Варимо вміст до готовності м’яса і овочів. По черзі виймаємо продукти шумівкою.
Ніжки індички залишаємо для охолодження на 10-15 хвилин.
М’ясо індички відокремлюємо від кісточок і дрібно нарізаємо його.
Викладаємо м’ясний продукт по глибоких тарілках.
Свинячі ніжки прибираємо з каструлі, їх використовувати не будемо, так як вони були необхідні лише для густоти бульйону.
Очищаємо від лушпиння часник, подрібнюємо його. Можна продавити через прес.
Проціджуємо бульйон, додаємо до нього часник і знову доводимо до кипіння.
Вливаємо бульйон м’ясо індички через дрібне сито.
Даємо заготівлях трохи охолонути і переставляємо в холодильник. Чекаємо утворення желеподібної форми.
Перед подачею з готового блюда прибираємо плівку жиру.
Викладаємо холодець з ніжок індички по порціях і подаємо до столу!
Холодець без желатину в каструлі Холодець в каструлі Холодець з індички Холодець з свинини без желатину Холодець з свинячих ніжок Холодець з свинячих ніжок без желатину