Завдяки свинячий рульки бульйон дуже добре застигає і не потребує додавання желатину. Обов’язково включіть холодець в ваше святкове меню, гості неодмінно відзначать цю страву.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свиняча рулька – 2 – 2.5 кг
  • Курка – 0,5 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Свинячі ноги – 1 шт.

Процес приготування:

Свинину і курку добре помийте. Замочіть м’ясо в холодній воді на 6 годин. Потім каламутну воду поміняйте на свіжу і поставте варитися.

Після того, як вода закипить, злити бульйон і залийте м’ясо холодною водою, поставте на плиту. Варіть при слабкому кипінні 5-6 годин.

Через 4 години від закипання додайте цибулю і моркву. За 10 хвилин до кінця варіння – сіль, перець горошком і лавровий лист.

М’ясо вийміть з каструлі. Коли воно охолоне, розберіть його на дрібні шматочки, видаліть кістки.

М’ясо розкладіть по мисках, залийте їх гарячим бульйоном. До повного застигання холодець вже дійде в холодильнику. Подавайте на стіл холодець з гірчицею або хріном.

Приємного апетиту!

Холодець Холодець в каструлі Холодець з свинини без желатину Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець класичний