Влітку завжди хочеться якихось легких прохолодних напоїв. Для цієї мети як не можна краще підійде компот з абрикосів, який можна пити дітям і дорослим. Він наповнює організм вітамінами і пахне літніми пахощами.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Абрикоси – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Як зварити компот з абрикосів не для закачування? Абрикоси добре перебрати, не використовувати биті, гнилі або недостиглі плоди.
Видалити у них плодоніжки, ретельно вимити плоди і обсушити в друшляку.
абрикоси Порізати навпіл і подоставать кісточки.
Перекласти половинки абрикосів в глибоку каструлю. Всипати весь цукровий пісок, влити в каструлю холодну воду.
Встановити каструлю з вмістом на середній вогонь і дочекатися закипання. Після закипання варити абрикосовий компот 1-2 хвилини і прибрати з плити.
Дати напою постояти ще приблизно півгодини, за цей час він настоїться і злегка охолоне.
Перелити компот в глечик і розлити по склянках, залишки зберігати в холодильнику в закритій тарі.
Приємного апетиту!
Компот з абрикосів Компоти