Зараз можна знайти багато різних рецептов страви шулюм, воно вже стало багатонаціональним, його готують майже всі народи. Частіше його все-таки готують вдома, як це зробити, читайте в нашому рецепті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 10 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • копчена Яловичина – 50 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Яловичину помийте і наріжте на шматки приблизно одного розміру.

Перекладіть м’ясо в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і поставте варитися на 1,5 години.

Щоб смак страви нагадував шулюм, приготовлений на вогнищі, додайте трохи копченої яловичини.

Болгарський перець, моркву і цибулю наріжте.

Додайте овочі і сіль в бульйон.

Далі очистіть картоплю, наріжте, покладіть в каструлю і продовжуйте варити страву до готовності картоплі.

В кінці поперчіть, додайте подрібнені зелень і часник. Дайте постояти шулюму кілька хвилин під кришкою і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Шулюм Шулюм в казані Шулюм з яловичини Шулюм класичний