Зараз можна знайти багато різних рецептов страви шулюм, воно вже стало багатонаціональним, його готують майже всі народи. Частіше його все-таки готують вдома, як це зробити, читайте в нашому рецепті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – 10 гр.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок
- копчена Яловичина – 50 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Яловичину помийте і наріжте на шматки приблизно одного розміру.
Перекладіть м’ясо в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і поставте варитися на 1,5 години.
Щоб смак страви нагадував шулюм, приготовлений на вогнищі, додайте трохи копченої яловичини.
Болгарський перець, моркву і цибулю наріжте.
Додайте овочі і сіль в бульйон.
Далі очистіть картоплю, наріжте, покладіть в каструлю і продовжуйте варити страву до готовності картоплі.
В кінці поперчіть, додайте подрібнені зелень і часник. Дайте постояти шулюму кілька хвилин під кришкою і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Шулюм Шулюм в казані Шулюм з яловичини Шулюм класичний