Соковитий шматок яловичини з запеченими овочами прикрасить будь-який домашній стіл. Яскраве страва не утруднить своїм приготуванням і порадує ароматом і поживністю. Можна подавати в рамках святкового меню.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Чебрець свіжий – 0,5 пучків
- Часник – 3 зуб.
- Масло оливкова – 60 мл
- Соєвий соус – 60 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати яловичину шматком з овочами запечена в духовці. З’єднуємо рослинне масло з соєвим соусом. Обмазуємо рідиною підготовлений шматок яловичини. Обсипаємо його гілочками чебрецю.
Кладемо зубчики часнику і шматок м’яса на розігріту сковороду. Смажимо продукт до появи рум’янцю з кожної зі сторін.
В цей час готуємо овочі. Чистимо їх і ріжемо великими шматочками. Моркву і цибулю не можна подрібнювати, інакше вони згорять при випічці.
У форму для випікання викладаємо овочі, посипаємо їх сіллю і перцем. Тут розміщуємо і шматок яловичини. Накриваємо вміст фольгою і випікаємо 1 годину 30 хвилин при температурі 180 градусів.
М’яка і апетитна яловичина з овочами готова. Подавайте ситне частування до столу!
Новости