Ароматний і повітряний бісквіт, який прикрасить будь-чаювання. Дуже смачний вийде, якщо змазати верх шоколадом або згущеним молоком, а ще посипати горіхами і сухофруктами.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Масло рослинне – 75 гр.
- Борошно пшеничне – 90 гр.
- Молоко коров’яче – 60 мл
- Яйце – 6 шт.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Ванілін – 1 пакет
- Сіль 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Готувати японський бісквіт легко! Рослинна олія нагріваємо до 100 градусів, це можна зробити як на плиті, так і просто в мікрохвильовці.
Тепер в нього борошно просіваємо через ситечко і перемішуємо до утворення однорідної маси.
Тепер вливаємо молоко і знову розмішуємо.
Відокремлюємо білки від жовтків.
Жовтки додаємо в тісто.
В білки додаємо сіль і цукор і збиваємо до стійких піків міксером. Додаємо в тісто і розмішуємо.
Викладаємо у форму діаметром 18-20 див. папір для випічки і виливаємо тісто. Тепер нам знадобитися ще одна форма побільше, так як будемо готувати на водяній бані. Вода повинна бути окропом.
Ставимо в духовку на 1 годину 20 хвилин при 160 градусах.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом Бісквіт на молоці в духовці Ванільний бісквіт