Ароматний і повітряний бісквіт, який прикрасить будь-чаювання. Дуже смачний вийде, якщо змазати верх шоколадом або згущеним молоком, а ще посипати горіхами і сухофруктами.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Масло рослинне – 75 гр.
  • Борошно пшеничне – 90 гр.
  • Молоко коров’яче – 60 мл
  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Сіль 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Готувати японський бісквіт легко! Рослинна олія нагріваємо до 100 градусів, це можна зробити як на плиті, так і просто в мікрохвильовці.

Тепер в нього борошно просіваємо через ситечко і перемішуємо до утворення однорідної маси.

Тепер вливаємо молоко і знову розмішуємо.

Відокремлюємо білки від жовтків.

Жовтки додаємо в тісто.

В білки додаємо сіль і цукор і збиваємо до стійких піків міксером. Додаємо в тісто і розмішуємо.

Викладаємо у форму діаметром 18-20 див. папір для випічки і виливаємо тісто. Тепер нам знадобитися ще одна форма побільше, так як будемо готувати на водяній бані. Вода повинна бути окропом.

Ставимо в духовку на 1 годину 20 хвилин при 160 градусах.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом Бісквіт на молоці в духовці Ванільний бісквіт