Хочу поділитися простим і швидким рецептом їжачків з фаршу з рисом з томатною підливою, приготованих на сковороді. Блюдо виходить ситним і соковитим, і не вимагає додаткового гарніру. Як доповнення можна подати свіжі овочі на ваш розсуд.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Паприка мелена – на смак
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування їжачків з фаршу з рисом з томатною підливою на сковороді. Добре промийте рис в проточній воді, викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, посоліть, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин, потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. М’ясний фарш викладіть в глибоку ємність, потім додати відварений рис, куряче яйце, сіль, паприку і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте гострим ножем. Моркву ретельно вимийте під водою, очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищену моркву натріть на крупній тертці.

Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні. Налийте необхідну кількість рослинної олії і обсмажте овочі до м’якості. Томатну пасту змішайте з 200 мл питної води і добре перемішайте. Потім вилийте отриманий томатний соус в сковороду до овочів, посоліть і поперчіть. Тушкуйте 10 хвилин, періодично помішуючи.

Візьміть другу сковороду вилийте половину підливи і рівномірно розподіліть по дну. З приготованого фаршу скачайте їжачки однакового розміру, змочуючи руки в холодній воді. Викладіть на підливу на невеликій відстані один від одного.

Зверху рівномірно розподіліть другу половину приготовленої підливи. Накрийте кришкою, поставте на мінімальний вогонь і готуйте приблизно 30-35 хвилин.

Готові їжачки з фаршу з рисом з томатною підливою трохи остудіть і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці Їжачки з фаршу і рису на сковороді