Апетитні їжачки з фаршу і рису виходять особливо ніжними, якщо приготувати їх в сметанному соусі. Спробуйте простий рецепт для вашого ситного домашнього обіду. Подається з будь-яким гарніром.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фарш м’ясний – 450 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Вода – 2,5 склянки
- Сіль – за смаком
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати їжачки з фаршем і рисом в сметанному соусі в каструлі? Заздалегідь розморожуємо фарш і відварюємо рис. Змішуємо обидва інгредієнта в одній ємності.
Ліпимо з фаршу і рису круглих їжачків.
Ставимо каструлю на плиту, вливаємо олію і обсмажуємо в ньому подрібнену ріпчасту цибулю. Досить 1-2 хвилини.
Вливаємо до цибулі гарячу воду, додаємо сіль, паприку, сметану і борошно. Розмішуємо доводимо до кипіння, після занурюємо в соус м’ясні їжачки. Тушкуємо під кришкою 35 хвилин на повільному вогні.
Готові їжачки в сметанному соусі подаємо до столу гарячими, доповнивши гарніром за смаком. Приємного апетиту!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в каструлі Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці