Апетитні їжачки з фаршу і рису виходять особливо ніжними, якщо приготувати їх в сметанному соусі. Спробуйте простий рецепт для вашого ситного домашнього обіду. Подається з будь-яким гарніром.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фарш м’ясний – 450 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Вода – 2,5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати їжачки з фаршем і рисом в сметанному соусі в каструлі? Заздалегідь розморожуємо фарш і відварюємо рис. Змішуємо обидва інгредієнта в одній ємності.

Ліпимо з фаршу і рису круглих їжачків.

Ставимо каструлю на плиту, вливаємо олію і обсмажуємо в ньому подрібнену ріпчасту цибулю. Досить 1-2 хвилини.

Вливаємо до цибулі гарячу воду, додаємо сіль, паприку, сметану і борошно. Розмішуємо доводимо до кипіння, після занурюємо в соус м’ясні їжачки. Тушкуємо під кришкою 35 хвилин на повільному вогні.

Готові їжачки в сметанному соусі подаємо до столу гарячими, доповнивши гарніром за смаком. Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в каструлі Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці