М’ясо індички вважається гіпоалергенним, легкозасвоюваним і вельми цінним за своїм складом. У дитячому харчуванні цей продукт просто незамінний. Щоб страва з індички сподобалося всій родині, пропонуємо приготувати «їжачки» з фаршу з рисом. Від апетитних буханців з рисовими «голками» не відмовляться ні дорослі, ні діти. Оскільки такі тефтелі вже містять у собі крупу, на гарнір варто подати порцію овочів. Це може бути як свіжий салат із зеленню, так і тушковані або приготовані на пару овочі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Індичка фарш – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рис білий – 0.66 ст.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати їжачки з фаршу індички з рисом легко! Фарш можна купити в магазині вже готовий або приготувати його в домашніх умовах. В останньому випадку можна бути абсолютно впевненим у якості продукту. Для фаршу краще використовувати філе, повністю очищене від шкіри і надлишку жирових прошарків – такий склад легше засвоїться і принесе максимальну користь організму. Ґрати для м’ясорубки вибираємо саму дрібну – фарш повинен бути мелкоструктурным.

Моркву і ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо і дрібно подрібнюємо. Можна овочі пропустити через м’ясорубку слідом за філе індички. Або потерти на дрібній тертці, якщо фарш був куплений в магазині.

Відправляємо подрібнені цибулю з морквою в миску до фаршу.

Додаємо яйце, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Сирий рис ретельно промиваємо під струменем проточної води. Потім даємо воді стекти, а крупу висипаємо до фаршу.

Змішуємо всі компоненти руками або ложкою. Готова маса повинна бути густою, трохи в’язкою і добре тримати форму.

Змочуємо руки в холодній воді, щоб фарш не прилипав, і формуємо кульки діаметром чотири-п’ять сантиметрів. Тефтелі добре обкачуємо в руках, ущільнюючи фарш і роблячи поверхню гладкою – так «їжачки» не розваляться при готуванні.

На сковороді розігріваємо трохи олії і викладаємо підготовлені тефтелі.

При середньо-високій температурі плити обсмажуємо до рум’яної скоринки з усіх боків. Після цього вливаємо в сковороду з майбутніми «їжачками» гарячу воду в такій кількості, щоб вона доходила до двох третин їх висоти.

посипаємо сіллю рідину і закриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо тефтелі при мінімальній температурі протягом двадцяти п’яти хвилин, підтримуючи неактивний кипіння.

Готовим «їжачкам» даємо постояти під кришкою десять-п’ятнадцять хвилин перед подачею. Так і страва встигне охолонути до комфортної температури, і смак стане ще більш насиченим. Подаємо тефтелі з овочевим гарніром, зеленню і різними соусами.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису