Їжачки і фаршу з рисом і капустою – апетитне і ситне блюдо для всієї родини. Особливо воно припаде до смаку тим, хто любить голубці. Коли рис та капуста розваряться, страва дійсно зовні нагадуватиме їжачків – звідси і назва. Використання сметанною заправки надає готовому страві дивовижний і ніжний смак.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичий фарш – 600 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Рис білий – 1 склянка
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 200 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Приправа для фаршу – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати ужики з фаршу з рисом і капустою? Рис необхідно відварити до напівготовності.

Капусту слід дрібно нашаткувати.

Підготовлений рис викладаємо в підходящу ємність, додаємо до нього яйце, перемішуємо.

Після цього додаємо до решти інгредієнтів яловичий фарш. За бажанням можна використовувати будь фарш.

Після ретельного перемішування викладаємо в робочу ємність нашатковану білокачанну капусту.

Всі приправляємо сіллю і знову перемішуємо.

З отриманої маси необхідно сформувати їжачки. Помістіть їх в каструлю або глибоку сковороду.

Очищаємо і нарізаємо кільцями ріпчасту цибулю. Розкладаємо його на їжачків.

Промиваємо помідори, нарізаємо їх довільним чином. Викладаємо нарізані помідори поверх цибулі.

В ємність з водою, додаємо сметану і спеції, все перемішуємо.

Вливаємо отриману заправку в каструлю з їжачками.

Тушкуємо страву протягом 40-50 хвилин до готовності.

Їжачки з фаршу з рисом і капустою готові до вживання!

Приємного вам апетиту!

Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в каструлі Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці Їжачки з фаршу і рису на сковороді