Їжачки і фаршу з рисом і капустою – апетитне і ситне блюдо для всієї родини. Особливо воно припаде до смаку тим, хто любить голубці. Коли рис та капуста розваряться, страва дійсно зовні нагадуватиме їжачків – звідси і назва. Використання сметанною заправки надає готовому страві дивовижний і ніжний смак.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичий фарш – 600 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Рис білий – 1 склянка
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 200 гр.
- Вода – 500 мл
- Приправа для фаршу – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати ужики з фаршу з рисом і капустою? Рис необхідно відварити до напівготовності.
Капусту слід дрібно нашаткувати.
Підготовлений рис викладаємо в підходящу ємність, додаємо до нього яйце, перемішуємо.
Після цього додаємо до решти інгредієнтів яловичий фарш. За бажанням можна використовувати будь фарш.
Після ретельного перемішування викладаємо в робочу ємність нашатковану білокачанну капусту.
Всі приправляємо сіллю і знову перемішуємо.
З отриманої маси необхідно сформувати їжачки. Помістіть їх в каструлю або глибоку сковороду.
Очищаємо і нарізаємо кільцями ріпчасту цибулю. Розкладаємо його на їжачків.
Промиваємо помідори, нарізаємо їх довільним чином. Викладаємо нарізані помідори поверх цибулі.
В ємність з водою, додаємо сметану і спеції, все перемішуємо.
Вливаємо отриману заправку в каструлю з їжачками.
Тушкуємо страву протягом 40-50 хвилин до готовності.
Їжачки з фаршу з рисом і капустою готові до вживання!
Приємного вам апетиту!
Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в каструлі Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці Їжачки з фаршу і рису на сковороді