Їжачки з рисом – блюдо, яке багато знають і люблять з дитинства. Входить до складу страви рис розварюється і нагадує колючки їжачка. Тому ця м’ясна страва має таке цікаве назву. Самі по собі їжачки з фаршу з рисом виходять поживними, вони підійдуть під будь-який гарнір. А підлива зробить їх ще більш смачними і ароматними.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Фарш м’ясний – 800 гр.
- Рис білий – 170 гр.
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Для підливи: –
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Томатна паста – 200 гр.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Вода – 1 л
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування їжачків з фаршу з рисом по класичному рецепту? У глибоку ємність викладаємо фарш. Можна використовувати будь-м’ясний фарш, виходячи з власних смакових переваг.
Ретельно промийте рис і змішати його з фаршем. На перший погляд може здатися, що рису мало. Пізніше по готовому страві можна буде побачити, що його кількість оптимально. Підсолити м’ясну масу, додайте хмелі-сунелі і суміш перців, перемішайте.
Сформуйте їжачки, на час поставте їх у холодильник.
Очистіть ріпчасту цибулю дрібно поріжте його.
Очищену і промиту моркву необхідно натерти на тертці.
Підготовлені інгредієнти – ріпчаста цибулю і моркву – обсмажте на рослинному маслі. Потім додайте томатну пасту, сіль, цукор, паприку і сушений часник. Все перемішайте і потримайте на вогні ще пару хвилин.
До овочів викладаємо їжачки, все заливаємо водою. Тушкуємо на мінімальному вогні під закритою кришкою приблизно 40 хвилин.
Через деякий час їжачки «перетворяться» і страва буде відповідати своїй назві.
Їжачки з фаршу з рисом готові! До столу подавайте дане блюдо з будь-яким гарніром.
Приємного вам апетиту!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці Їжачки з фаршу і рису на сковороді