Їжачки з фаршу з рисом в томатній пасті і сметані на сковороді чудово підійдуть на обід або вечерю. Блюдо виходить збалансованим, ароматним і шалено смачним. Щоб зекономити час на приготування, заздалегідь подбайте про те, щоб у вас був відварений рис і готовий м’ясний фарш.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Рис білий – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Вода – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Томатна паста – 1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – 3 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Приправа для м’яса – за смаком
- Паприка мелена – на смак
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Приступимо до готування їжачків з фаршу з рисом в томатній пасті і сметані на сковороді. Промийте рис, викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, посоліть, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин, потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.
Фарш викладіть в глибоку ємність, додайте відварений рис і розбийте куряче яйце.
Ріпчасту цибулю очистіть, промийте під водою, відріжте половину і подрібніть на дрібній тертці.
Відправте в ємність до фаршу, додайте сіль, мелену паприку, приправу для фаршу і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте.
З приготованого фаршу скачайте їжачки однакового розміру, змочуючи руки в холодній воді.
А потім обваляйте їх у пшеничному борошні.
Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, налийте невелику кількість рослинної олії, зменшите вогонь, викладіть сформовані їжачки, і обсмажте з усіх боків до золотистої рум’яної скоринки.
Потім викладіть їх на тарілку.
Другу половину ріпчастої цибулі подрібнити ножем.
Морква вимийте під водою, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, і натріть на крупній тертці.
У сковороду, в якій обсмажували їжачки, налийте олію, викладіть підготовлені овочі і обсмажте до м’якості на середньому вогні.
Потім влийте 200 мл питної води і додайте томатну пасту.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і подрібніть ножем, викладіть в підливу.
Посоліть і поперчіть. Доведіть до кипіння.
Потім додайте необхідну кількість сметани. Ретельно перемішайте.
Потім викладіть обсмажені їжачки.
Накрийте кришкою і готуйте приблизно 10 хвилин на мінімальному вогні, потім переверніть їжачки на другу сторону, додайте лавровий лист, накрийте кришкою та готуйте ще 7-10 хвилин.
Готові їжачки з фаршу з рисом в томатній пасті і сметані зніміть з вогню і трохи остудіть.
Зелень ретельно промийте, струсіть від зайвої вологи, подрібніть ножем і присипте їжачки.
Подавайте блюдо на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці Їжачки з фаршу і рису на сковороді