Їжачки з фаршу з рисом в томатній пасті і сметані на сковороді чудово підійдуть на обід або вечерю. Блюдо виходить збалансованим, ароматним і шалено смачним. Щоб зекономити час на приготування, заздалегідь подбайте про те, щоб у вас був відварений рис і готовий м’ясний фарш.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Рис білий – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Томатна паста – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Паприка мелена – на смак
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до готування їжачків з фаршу з рисом в томатній пасті і сметані на сковороді. Промийте рис, викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, посоліть, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин, потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.

Фарш викладіть в глибоку ємність, додайте відварений рис і розбийте куряче яйце.

Ріпчасту цибулю очистіть, промийте під водою, відріжте половину і подрібніть на дрібній тертці.

Відправте в ємність до фаршу, додайте сіль, мелену паприку, приправу для фаршу і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте.

З приготованого фаршу скачайте їжачки однакового розміру, змочуючи руки в холодній воді.

А потім обваляйте їх у пшеничному борошні.

Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, налийте невелику кількість рослинної олії, зменшите вогонь, викладіть сформовані їжачки, і обсмажте з усіх боків до золотистої рум’яної скоринки.

Потім викладіть їх на тарілку.

Другу половину ріпчастої цибулі подрібнити ножем.

Морква вимийте під водою, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, і натріть на крупній тертці.

У сковороду, в якій обсмажували їжачки, налийте олію, викладіть підготовлені овочі і обсмажте до м’якості на середньому вогні.

Потім влийте 200 мл питної води і додайте томатну пасту.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і подрібніть ножем, викладіть в підливу.

Посоліть і поперчіть. Доведіть до кипіння.

Потім додайте необхідну кількість сметани. Ретельно перемішайте.

Потім викладіть обсмажені їжачки.

Накрийте кришкою і готуйте приблизно 10 хвилин на мінімальному вогні, потім переверніть їжачки на другу сторону, додайте лавровий лист, накрийте кришкою та готуйте ще 7-10 хвилин.

Готові їжачки з фаршу з рисом в томатній пасті і сметані зніміть з вогню і трохи остудіть.

Зелень ретельно промийте, струсіть від зайвої вологи, подрібніть ножем і присипте їжачки.

Подавайте блюдо на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці Їжачки з фаршу і рису на сковороді