Сьогодні представляю вашій увазі рецепт їжачків з фаршу з рисом, як у дитячому садку. Хто пам’ятає м’які ніжні тефтельки з рисом, як дитячому садку? Навіть якщо спогадів не збереглося, а меню садка не у всіх відрізнялося такою різноманітністю, виразно точно варто спробувати «їжачки» за цим рецептом. Родзинка страви в тому, що перед гасінням м’ясні кульки обсипаються борошном і потім швидко обсмажують до рум’яної скоринки, завдяки чому виникає контраст між щільною поверхнею тефтелі і її ніжною м’якоттю. Сопровожденные ніжною підливою, «їжачки» зазвичай дуже подобаються дітям.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Рис білий – 0.5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне (для панірування) – 1 склянка
- Сметана – 1 ст. л.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне (для соусу) – 1 ст. л.
- Вода – 1,5 склянки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Рецепт їжачків з фаршу з рисом, як у дитячому садку гранично простий! Рис ретельно промиваємо і відварюємо в підсоленій воді протягом десяти хвилин.
Після доведення до напівготовності крупи відкидаємо на друшляк, знову промиваємо і залишаємо ненадовго, щоб стекла зайва волога.
Фарш кладемо в миску. До речі, найніжніші «їжачки» виходять із суміші курячого і свинячого фаршу в пропорції один до одного. Хоча, звичайно, для приготування таких тюфтельок підходить будь-який якісний фарш за особистим уподобанням.
До фаршу в мисці додаємо остиглий полуприготовленный рис, яйце, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Вимішуємо фарш руками до однорідності. Злегка відбиваємо його дно миски, щоб домогтися більшої в’язкості.
Формуємо з приготовленої м’ясної маси кульки діаметром по чотири-п’ять сантиметрів. Щільно обкачуємо їх в руках, щоб поверхня була гладкою.
Підготовлені кульки потім обкачуємо в борошні.
У сковороді розігріваємо олію до гарячого стану.
Кладемо сформовані тефтелі в гаряче масло й обсмажуємо їх з усіх сторін при середньо-високій температурі плити.
В окремій ємності змішати томатну пасту і склянку води. Додаємо сіль за смаком і перемішуємо.
Вливаємо томатну рідина в сковороду до обсмаженою тефтелі, злегка перемішуємо і доводимо соус до кипіння.
Після закипання знижуємо температуру до мінімальної, закриваємо сковороду кришкою і тушкуємо «їжачків» протягом десяти хвилин.
Окремо змішуємо сметану, борошно і залишилися півсклянки води. Активно розмішуємо віночком, щоб не залишилося грудочок.
Тонкою цівкою вливаємо сметанно-борошняну рідина в сковорідку з томатним соусом, одночасно помішуючи.
Вийшла підливку пробуємо на смак і при необхідності додаємо солі і спецій.
Знову закриваємо сковороду кришкою і продовжуємо тушкувати на маленькому вогні ще хвилин десять.
Готовим «їжачкам» даємо настоятися в підливці під кришкою десять-п’ятнадцять хвилин. Блюдо встигне охолонути і стати більш насиченим смаком. При подачі можна посипати порції рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці Їжачки з фаршу і рису на сковороді