Сьогодні представляю вашій увазі рецепт їжачків з фаршу з рисом в сметанному соусі в мультиварці. Вона ідеально підходить для приготування “їжачків”. Подача тепла заданої температури з усіх боків рівномірно впливає на тефтелі. Під час готування не відбувається ніякої втрати вологи, завдяки чому природний смак і соковитість м’ясної страви збережуться максимально. А вже якщо гасіння відбувається в ніжному сметанному соусі, то підсумковий смак виходить разом насиченішим. Для «їжачків» рекомендуємо використовувати довгозерний рис і подрібнену фарш – так готові тефтелі будуть ніжними, а «колючки» максимально вираженими.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Білий хліб – 60 гр.
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Масло рослинне – 40 гр.
  • Сметана – 350 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 600 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в мультиварці? Рис промиваємо до напівпрозорості, покласти в сотейник, заливаємо водою, підсолюємо і відварюємо протягом десяти хвилин. Потім відкидаємо крупу на друшляк і промиваємо холодною водою.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Дві цибулини ріжемо дрібними кубиками. Що залишився лук залишаємо до моменту приготування соусу.

Білий хліб нарізаємо шматочками і замочуємо в невеликій кількості води. Коли хліб розм’якшиться, злегка віджимаємо його від зайвої рідини і поміщаємо в об’ємну миску.

Викладаємо туди ж м’ясний фарш, доведений до напівготовності рис, нарізану ріпчасту цибулю, розбиваємо яйце, насипаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

Змішуємо фарш з добавками, а потім злегка відбиваємо його дно миски, щоб маса стала більш в’язкою. Так з неї вийде зайве повітря, а фарш також буде більш щільним.

Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Решта дві цибулини нарізаємо невеликими шматочками.

В чашу мультиварки розігріваємо олію в режимі «Смаження».

Поміщаємо в неї підготовлені цибулю і моркву і обсмажуємо при періодичному помішуванні до легкого рум’янцю.

В окрему ємність кладемо сметану і борошно. Віночком збиваємо компоненти до однорідності.

Потім вливаємо воду в зазначеній кількості і перемішуємо.

Кладемо в сметанную рідина засмажені овочі з мультиварки, досолює за смаком і знову перемішуємо.

З приготованого фаршу формуємо невеликого розміру кульки (приблизно за чотири-п’ять сантиметрів в діаметрі), добре обкатуючи їх в долонях. Якщо поверхня тюфтельок оформити гладкою, і добре їх ущільнити, що майбутні «їжачки» вийдуть щільними і правильної форми.

Укладаємо м’ясні кульки в чашу мультиварки і заливаємо приготовленим сметанним соусом з овочами.

Закриваємо прилад кришкою і встановлюємо режим «Гасіння» на сорок хвилин.

Після того, як прозвучить сигнал готовності, даємо страві постояти десять-п’ятнадцять хвилин під кришкою. Так соус стане густіше, насиченішим, а тефтелі – соковитіше. Подаємо «їжачків» в соусі до столу гарячими з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в мультиварці Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці