Сьогодні представляю вашій увазі рецепт їжачків з курячого фаршу з рисом з підливою на сковороді. Чистий курячий фарш може бути кілька сухуватий, особливо, якщо він приготований з грудки. Щоб додати соковитості, використовуємо класичні добавки-помічники: ріпчасту цибулю, яйце і спеції. Додатково обсмажимо сформовані тефтелі на сильному вогні, швидко запечатавши м’ясні соки під рум’яною скоринкою. Враховуючи, що «їжачки» з такого фаршу будуть ще гаситися в соусі, сухими ці тюфтельки точно не вийдуть.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курячий фарш – 500 гр.
  • Рис білий – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки – 1 склянка
  • Томатний сік – 2,5 склянки
  • Базилік сушений – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Рецепт їжачків з курячого фаршу з рисом з підливою на сковороді простий у приготуванні! Промиваємо рис в проточній воді.

Потім поміщаємо його в сотейник, заливаємо окропом у такій кількості, щоб повністю покрити крупу.

Варимо рис десять хвилин до напівготовності, після чого відкидаємо на сито, промиваємо холодною водою і даємо злегка обсохнути.

В об’ємну миску викладаємо курячий фарш розбиваємо до нього яйце, додаємо остиглий рис.
Додаємо сіль, чорний мелений перець, сушений базилік.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками, які також висипаємо до фаршу.

Змішуємо всі компоненти руками або ложкою, поки не вийде відносно однорідна маса. Якщо фарш розсипається, варто трохи відбити його дно миски – так він стане більш густим і щільним.

З фаршу мокрими руками формуємо кульки діаметром орієнтовно чотири-п’ять сантиметрів.
Гарненько ущільнюємо їх, займаючись в долонях.

У сковороді розігріваємо рослинне масло в невеликій кількості і обсмажуємо підготовлені тефтелі з усіх боків.

Температуру плити підтримуємо середньо-високій, а кульки часто перевертаємо на різні боки, щоб вони швидко і рівномірно вкрилися рум’яною скоринкою. Після обсмажування кульки витягуємо з сковороди.

Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

У сковороду, в якій обсмажувалися тефтелі, доливаємо трохи рослинного масла і висипаємо в нього моркву. Доводимо її до м’якості та легкого рум’янцю, періодично помішуючи.

Потім вливаємо дві склянки томатного соку, перемішуємо і доводимо масу до кипіння.

В окремій ємності збиваємо вінчиком залишилися півсклянки томатного соку і борошно.

Вливаємо суміш в сковороду, одночасно розмішуючи вийшов соус, слідом додаємо вершки. Кладемо сіль по смаку, перемішуємо.

Занурюємо в підливку обсмажені тюфтельки, закриваємо кришкою і тушкуємо п’ятнадцять хвилин при низькій температурі.

Готовим «їжачкам» даємо трохи настоятися після приготування. Так вони встигнуть охолонути до комфортної температури і стати більш насиченими.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці Їжачки з фаршу і рису на сковороді