Приготування бородінського хліба на заквасці – процес довгий і необхідно уважно дотримуватися всі рекомендації, щоб отримати ідеальний результат. Після приготування хліб повинен обов’язково відлежатися, щоб підвищити свої смакові якості.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Для закваски: –
- Вода – 150 мл
- Житнє обдирне борошно – 150 гр.
- Житнє обдирне борошно – 75 гр.
- Солод житній ферментований – 30 гр.
- Коріандр мелений – 2 ч. л.
- Окріп – 250 мл
Процес приготування:
Як почати готувати закваску для бородінського хліба? Змішайте 30 грам борошна і 30 мілілітрів води, залиште масу на добу при кімнатній температурі.
Через добу додайте ще 30 грамів борошна і 30 мілілітрів води, перемішайте і залиште в теплому місці.
Неозброєним поглядом видно, що закваска збільшилася в розмірі і почала пузиритися. Додайте ще 30 грамів борошна і 30 мілілітрів води. Закваску перемішайте і залиште при кімнатній температурі.
Закваска повинна збільшиться в 4-5 разів від початкового об’єму, відміряйте половину і викиньте її.
До решти додайте ще 30 грамів борошна і 30 мілілітрів води, перемішайте, накрийте і залиште в теплому місці.
Через 4-5 годин вона зросте вдвічі. Знову відміряйте половину закваски, додайте решту борошна і води, перекладіть в скляну банку, закрийте кришкою і залиште на зберігання.
Приємного апетиту!
Закваска для хліба Закваска для хліба з солодом Закваска для хліба із житнього борошна Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах Квас з житнього борошна