Є багато способів приготування закваски для житнього хліба в домашніх умовах. У більшості випадків вам знадобиться житнє борошно, вода і час. Але це аж ніяк не трудомісткий процес.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Житнє борошно обдирне – 227 гр.
- Вода тепла – 200 мл
- Дріжджі швидкодіючі – 1 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати закваску для житнього хліба в хлібопічці? Змішайте борошно, сіль і дріжджі швидкодіючі.
Влийте в відерце хлібопічки теплу воду.
Потім в хлібопічку додайте сухі інгредієнти.
Увімкніть хлібопічку і виберіть режим «Заміс тіста», вона сама перемішати інгредієнти. Встановіть програму «Підтримка температури», закваска почне бродити і збільшиться в розмірі.
Готову закваску можна зберігати в холодильнику і використовувати у приготуванні домашнього хліба.
Приємного апетиту!
Дріжджова закваска для хліба Закваска для хліба Закваска для хліба із житнього борошна Квас без дріжджів Квас з житнього борошна