Є багато способів приготування закваски для житнього хліба в домашніх умовах. У більшості випадків вам знадобиться житнє борошно, вода і час. Але це аж ніяк не трудомісткий процес.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Житнє борошно обдирне – 227 гр.
  • Вода тепла – 200 мл
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати закваску для житнього хліба в хлібопічці? Змішайте борошно, сіль і дріжджі швидкодіючі.

Влийте в відерце хлібопічки теплу воду.

Потім в хлібопічку додайте сухі інгредієнти.

Увімкніть хлібопічку і виберіть режим «Заміс тіста», вона сама перемішати інгредієнти. Встановіть програму «Підтримка температури», закваска почне бродити і збільшиться в розмірі.

Готову закваску можна зберігати в холодильнику і використовувати у приготуванні домашнього хліба.

Приємного апетиту!

Дріжджова закваска для хліба Закваска для хліба Закваска для хліба із житнього борошна Квас без дріжджів Квас з житнього борошна