Заливні пироги гарні простотою приготування і доступністю інгредієнтів. За даним рецептом будемо готувати пиріг з капустою і яйцями. Для додаткових смакових акцентів додамо цибулю, шинку, сир і зелень. Готова випічка виходить дуже соковитою за рахунок яєчної заливки. Пиріг особливо гарний у теплому вигляді.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце (для тесту) – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 0.5 склянки
  • Масло вершкове (для начинки) – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль (для тіста) – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Сир Чеддер – 100 гр.
  • Шинка – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль (для начинки) – за смаком
  • Яйце (для начинки) – 2 шт.
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Масло вершкове (для начинки) – 30 гр.
  • Коріандр – 0.33 ч. л.
  • Кумин – 0.25 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати заливний пиріг на молоці з капустою і яйцем в духовці легко! Капусту тонко шаткуємо вручну або за допомогою спеціальної терки. Додаємо трохи солі і гарненько обминаємо нарізану масу руками, щоб вона дала сік. Залишаємо капусту на п’ятнадцять-двадцять хвилин, щоб соку виділилося ще більше.

Поки капуста виділяє сік, готуємо тісто. В великій мисці збиваємо до однорідності яйце, молоко, розтоплене вершкове масло, сіль та цукровий пісок. Далі висипаємо на отриману рідку суміш борошно разом з розпушувачем і замішуємо тісто. Добре вимішуємо, щоб не залишилося грудок.

Настоявшуюся капусту віджимаємо руками від соку і перекладаємо в іншу миску. Додаємо до неї тертий на крупній тертці сир, порізаний на дрібні кубики шинку, подрібнену зелень петрушки і нарізаний на маленькі шматочки ріпчасту цибулю. Кладемо також спеції: коріандр і кумін. Ретельно перемішуємо всі разом. В окремій мисці невеликого обсягу збиваємо яйця для начинки. Відправляємо до них м’яке вершкове масло і ще раз розмішуємо віночком. Грудочки масла залишаться плавати в яєчної маси – це нормально. Пізніше ці шматочки масла розподіляться за капустяної начинки.

Форму для випічки змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика або застеляємо промасленим пергаментом. Викладаємо половину замішаного тіста, розрівнюємо його за допомогою лопатки.

На розподіляємо тісто капустяну начинку рівним шаром.

Поверх начинки виливаємо збиті яйця з вершковим маслом. Намагаємося розподілити суміш рівномірно по всій капусті.

Далі закриваємо капустяну начинку з яйцями рештою тестом. При необхідності замазуємо залишилися просвіти зворотною стороною ложки.

Ставимо сформований пиріг в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо його протягом сорока-сорока п’яти хвилин, поки на поверхні не зарум’яниться золотава скоринка.

Готовий пиріг дістаємо з духовки. Даємо йому трохи охолонути й нарізаємо на порційні шматки. Подаємо до столу в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг з капустою Заливний пиріг з капустою на молоці Заливний пиріг з капустою на швидку руку Заливний пиріг на молоці Пиріг з капустою Пироги