Заливні пироги гарні простотою приготування і доступністю інгредієнтів. За даним рецептом будемо готувати пиріг з капустою і яйцями. Для додаткових смакових акцентів додамо цибулю, шинку, сир і зелень. Готова випічка виходить дуже соковитою за рахунок яєчної заливки. Пиріг особливо гарний у теплому вигляді.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце (для тесту) – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 0.5 склянки
- Масло вершкове (для начинки) – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль (для тіста) – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Сир Чеддер – 100 гр.
- Шинка – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль (для начинки) – за смаком
- Яйце (для начинки) – 2 шт.
- Петрушка – 0.5 пучків
- Масло вершкове (для начинки) – 30 гр.
- Коріандр – 0.33 ч. л.
- Кумин – 0.25 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати заливний пиріг на молоці з капустою і яйцем в духовці легко! Капусту тонко шаткуємо вручну або за допомогою спеціальної терки. Додаємо трохи солі і гарненько обминаємо нарізану масу руками, щоб вона дала сік. Залишаємо капусту на п’ятнадцять-двадцять хвилин, щоб соку виділилося ще більше.
Поки капуста виділяє сік, готуємо тісто. В великій мисці збиваємо до однорідності яйце, молоко, розтоплене вершкове масло, сіль та цукровий пісок. Далі висипаємо на отриману рідку суміш борошно разом з розпушувачем і замішуємо тісто. Добре вимішуємо, щоб не залишилося грудок.
Настоявшуюся капусту віджимаємо руками від соку і перекладаємо в іншу миску. Додаємо до неї тертий на крупній тертці сир, порізаний на дрібні кубики шинку, подрібнену зелень петрушки і нарізаний на маленькі шматочки ріпчасту цибулю. Кладемо також спеції: коріандр і кумін. Ретельно перемішуємо всі разом. В окремій мисці невеликого обсягу збиваємо яйця для начинки. Відправляємо до них м’яке вершкове масло і ще раз розмішуємо віночком. Грудочки масла залишаться плавати в яєчної маси – це нормально. Пізніше ці шматочки масла розподіляться за капустяної начинки.
Форму для випічки змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика або застеляємо промасленим пергаментом. Викладаємо половину замішаного тіста, розрівнюємо його за допомогою лопатки.
На розподіляємо тісто капустяну начинку рівним шаром.
Поверх начинки виливаємо збиті яйця з вершковим маслом. Намагаємося розподілити суміш рівномірно по всій капусті.
Далі закриваємо капустяну начинку з яйцями рештою тестом. При необхідності замазуємо залишилися просвіти зворотною стороною ложки.
Ставимо сформований пиріг в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо його протягом сорока-сорока п’яти хвилин, поки на поверхні не зарум’яниться золотава скоринка.
Готовий пиріг дістаємо з духовки. Даємо йому трохи охолонути й нарізаємо на порційні шматки. Подаємо до столу в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою Заливний пиріг з капустою на молоці Заливний пиріг з капустою на швидку руку Заливний пиріг на молоці Пиріг з капустою Пироги