Пироги зі сметанною заливкою завжди особливі – соковиті, ніжні, з приємним вершково-сметанним післясмаком. Зі сметанною заливкою ідеально поєднуються практично будь-які ягоди і фрукти, абрикоси – не виняток. Можна брати як свіжі, так і консервовані.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванільний цукор – 2 ст. л.
  • Абрикоси – 5 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати заливний пиріг з абрикосами і сметаною. У мисці змішати просіяне борошно, три столові ложки цукру, нарізане шматочками вершкове масло і сіль. Перетираємо до стану крихти. Розбиваємо в крихту одне яйце.

Замішуємо тісто, загорнути в харчову плівку і кладемо його в холодильник на п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Розподіляємо охолоджене тісто по змащеній тонким шаром масла формі. Якщо форма силіконова, то можна не змащувати. Формуємо бортики.

Абрикоси промиваємо, обсушуємо. Кожен плід розрізаємо вздовж на дві половинки і видаляємо кісточку. Бажано, щоб плоди були стиглими і солодкими – це безпосередньо впливає на смак пирога. Розкладаємо на тісто половинки абрикосів зрізом вниз.

Для приготування сметанною заливки в мисці змішуємо сметану, цукор, що залишився, ванільний цукор, яйця і крохмаль. Пробиваємо всі заглибним блендером.

Заливаємо сметаною масою абрикоси на основу з тіста.

Ставимо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно двадцять п’ять-тридцять хвилин. Тісто має злегка зарум’яниться, а сметанна начинка може ще «злегка тремтіти» і виглядати неповноцінній. Це нормально – після остигання сметанний крем схопиться і стабілізується в більш щільну і стійку масу. Дістаємо пиріг з духовки, даємо повністю охолонути і звільняємо від форми. Потім нарізаємо випічку на порційні шматочки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Відкритий пиріг з абрикосами Заливний пиріг Пиріг з абрикосами в духовці Пиріг з абрикосами на пісочному тесте Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані