Соковитий заливний пиріг з черешнею і чорницею виходить дуже ніжним і смачним, а додавання шоколаду приємно доповнить яскравий ягідний смак. Готувати такий пиріг дуже легко, а весь процес не займе багато часу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Черешня – 150 гр.
- Шоколад темний – 60 гр.
- Чорниця – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Кефір – 200 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати заливний пиріг з черешнею. Змішуємо яйця з цукром і збиваємо.
Додаємо кефір і борошно з розпушувачем і знову збиваємо до однорідності.
Черешню промиваємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Чорницю також промиваємо. Змішуємо ягоди з крохмалем.
Шоколад подрібнюємо до крихти за допомогою ножа.
Засипаємо шоколад в тісто і перемішуємо. Вистилаємо роз’ємну форму пергаментом, змащуємо її маслом і заливаємо тісто.
Розкладаємо ягоди, злегка занурюючи їх у тісто.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо пиріг близько 45 хвилин. Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг з чорницею Заливний пиріг на кефірі Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею на кефірі Пироги Тісто для заливного пирога