Соковитий заливний пиріг з черешнею і чорницею виходить дуже ніжним і смачним, а додавання шоколаду приємно доповнить яскравий ягідний смак. Готувати такий пиріг дуже легко, а весь процес не займе багато часу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Черешня – 150 гр.
  • Шоколад темний – 60 гр.
  • Чорниця – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Кефір – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати заливний пиріг з черешнею. Змішуємо яйця з цукром і збиваємо.

Додаємо кефір і борошно з розпушувачем і знову збиваємо до однорідності.

Черешню промиваємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Чорницю також промиваємо. Змішуємо ягоди з крохмалем.

Шоколад подрібнюємо до крихти за допомогою ножа.

Засипаємо шоколад в тісто і перемішуємо. Вистилаємо роз’ємну форму пергаментом, змащуємо її маслом і заливаємо тісто.

Розкладаємо ягоди, злегка занурюючи їх у тісто.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо пиріг близько 45 хвилин. Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг з чорницею Заливний пиріг на кефірі Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею на кефірі Пироги Тісто для заливного пирога