Заливний пиріг тим і зручний, що не доведеться формувати основу і працювати над зовнішнім виглядом. До того ж він дуже рівномірно пропікається і виходить настільки пишним, наскільки це можливо. Безпрограшний і дуже вдалий варіант приготування для тих, хто тільки опановує ази кулінарії.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Смородина червона – 200 гр.
- Смородина чорна – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 – 170 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Сметана – 0,5 склянки
- Йогурт ( натуральний) – 0,5 склянки
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 180 – 200 гр.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування заливного пирога з червоною смородиною. Після того, як підготували всі інгредієнти і перевірили їх наявність, ставимо розігріватися духовку до 170-180 градусів. В цей час змащуємо форму для випікання шматочком вершкового масла і присипаємо панірувальними сухарями, рівномірно розподіляючи їх по всій поверхні.
Для приготування тіста курячі яйця збиваємо з цукром, сіллю і ванільним екстрактом. Всі компоненти збиваємо за допомогою міксера до утворення пишної світлої маси. А в завершенні додаємо до них йогурт зі сметаною і розтопленим вершковим маслом. І знову все перемішуємо.
На цьому етапі замішуємо тісто. До рідких компонентів просіваємо пшеничне борошно, розпушувач і соду. Все ретельно перемішуємо до повної однорідності.
Частина тесту заливаємо у форму і викладаємо на неї ягоди, рівномірно розподіливши їх по всій поверхні. Поверх шару з начинкою виливаємо тісто і розрівнюємо його лопаткою. Випікаємо такий пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-50 хвилин.
Після закінчення цього часу перевіряємо готовність пирога дерев’яною шпажкою і витягуємо його з форми. Подавати такий пиріг можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Бажаємо приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пиріг з червоною смородиною Пиріг з чорною смородиною Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані