Заливний пиріг з капустою на майонезі і кефірі в духовці виходить карколомним! Тісто для пирога будемо готувати на кефірі з додаванням майонезу. М’якуш вийде влажноватым, з великими порами і пухкої м’якою скоринкою. Для начинки згасимо білокачанну капусту і змішаємо її з вареними яйцями – ця комбінація забезпечить ситність і поживність. Шматок такого пирога відмінно підійде в якості перекусу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 300 мл
- Майонез – 100 гр.
- Сіль (для тіста) – 1 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 350 – 400 гр.
- Капуста білокачанна – 350 – 450 гр.
- Яйце (для начинки) – 2 – 3 шт.
- Сіль (для начинки) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати заливний пиріг з капустою на майонезі і кефірі в духовці легко! Готуємо тісто. У глибоку миску поміщаємо кефір, майонез, перемішуємо до однорідності.
Додаємо соду, перемішуємо і залишаємо на пару хвилин.
Потім додаємо яйця і сіль, добре перемішуємо.
Борошно просіваємо і висипаємо в рідку суміш. Замішуємо тісто. Його консистенція повинна бути гладкою, середнього ступеня густоти, злегка ллється.
Готуємо начинку. Капусту тонко ріжемо ножем або натираємо на спеціальній тертці.
Поміщаємо її в розігріту з невеликою кількістю рослинного масла сковороду і закриваємо кришкою. Даємо осісти і зволожити. Потім знімаємо кришку і обсмажуємо капусту на середньому вогні до повної м’якості. В кінці приготування солимо за смаком.
Знімаємо сковороду з плити і даємо капусті охолонути.
Яйця відварюємо круто, заливаємо холодною водою і остуджуємо. Очищаємо і ріжемо на невеликі кубики.
Змішуємо тушковану капусту з подрібненими яйцями, додаємо чорний мелений перець і сіль за смаком.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Як варіант, можна застелити її промасленим пергаментом для полегшення подальшого отримання готового пирога.
Викладаємо в підготовлену форму половину замішаного тіста. Зворотною стороною ложки вирівнюємо поверхню.
Далі викладаємо на тісто остиглу капустяну начинку. Розподіляємо її рівним шаром по всій площі форми.
На начинку викладаємо частину тіста і вирівнюємо її, щоб покрити всю капусту.
Ставимо форму з пирогом в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середньо-нижній рівень. Випікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин. Скоринка на такому тесті формується дуже добре і набуває красивий золотистий колір.
Якщо є сумніви в готовності пирога, протикаємо його дерев’яною шпажкою або зубочисткою – на виході паличка не повинна показати на собі налипшее сире тісто.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, витягаємо з форми і покласти на решітку для охолодження. Так скоринка не зволожиться від конденсату.
пиріг Розрізаємо на порційні шматки і подаємо на стіл в теплому або холодному вигляді.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою Заливний пиріг з капустою без дрожжей Заливний пиріг з капустою на майонезі Заливний пиріг з капустою на швидку руку Пиріг з капустою Пироги Тісто для заливного пирога