Дуже цікавий варіант заливного пирога з капустою на сковороді без духовки. У ньому багато начинки і мало тіста. Такий пиріг чимось нагадує запіканку, хоча грань тут дуже умовна. Соковитий, м’який і ароматний, він добрий на сніданок чи на вечерю. Додатково можна подати сметану або майонез для більшої соковитості.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 6 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 – 2 ст. л.
  • Капуста білокачанна – 800 – 900 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Каррі – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати заливний пиріг з капустою на сковороді без духовки, ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо тонкими полукружиями.

Моркву очищаємо від верхньої шкірки і натираємо на крупній тертці.

Капусту тонко шаткуємо руками або за допомогою спеціальної терки.

У сковороді розігріваємо рослинне масло і висипаємо в нього подрібнену цибулю. Обсмажуємо його до прозорості, не забуваючи помішувати.

До смаженій цибулі додаємо терту моркву, перемішуємо і продовжуємо готувати все разом ще п’ять-шість хвилин при помішуванні.

Потім закладаємо в сковороду нарізану капусту, перемішуємо і готуємо суміш до повної м’якості. Чим грубіше капуста, чим більше часу знадобиться. Орієнтовно на гасіння піде п’ятнадцять-двадцять хвилин.

В кінці додаємо сіль, каррі і чорний мелений перець, перемішуємо і знімаємо з плити. Перекладаємо з сковороди в окрему миску.

В іншу миску розбиваємо яйця, кладемо щіпку солі і подрібнену зелень петрушки. Збиваємо до однорідності.

Вже остигнула капустяну начинку посипаємо борошном, перемішуємо.

Вливаємо до капусти яєчну суміш з петрушкою і ще раз добре перемішуємо.

У сковороду наливаємо трохи олії і добре розігріваємо його. Викладаємо підготовлену капусту з добавками в сковороду і розподіляємо масу рівним шаром по всій площі. Закриваємо сковороду кришкою. Температуру плити ставимо середньо-низькою. Смажимо приблизно п’ятнадцять-двадцять хвилин з одного боку.

Потім пиріг перевертаємо на інший бік за допомогою плоскої тарілки. Опрокидываем пиріг з сковороди на тарілку, а потім зводимо його з тарілки необжаренной стороною вниз назад на сковорідку. Продовжуємо смажити знову під кришкою ще п’ять-десять хвилин в тому ж температурному режимі.

Готовий пиріг перекладаємо з сковороди на тарілку, злегка даємо йому трохи охолонути.

Розрізаємо на шматки і подаємо на стіл, полив сметаною.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг з капустою Заливний пиріг з капустою без дріжджів Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані