Заливні пироги хороші тим, що їх просто і швидко готувати, але при цьому вони завжди виходять смачними. Єдине їх істотна відмінність, вони погано переносять холод і стають трохи жорсткіше, тому краще з’їдати його відразу після приготування.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Вишня – 300 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- картопляний Крохмаль – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати заливний пиріг з замороженої вишнею? Заморожену вишню залиште розморожувати при кімнатній температурі на друшляку, щоб стік зайвий сік. Потім перекладіть в глибоку миску і засипте цукром і крохмалем.
Акуратно перемішайте, щоб ягоди повністю вкрилися сухою сумішшю і залиште на деякий час, щоб вони пустили сік.
В іншу миску розбийте яйця і додайте сметану. З’єднайте їх за допомогою ручного міксера або віночка, сильно збивати не потрібно.
В отриману суміш по частинах введіть борошно і розпушувач, просіваючи її через дрібне сито. Після кожного додавання тісто ретельно перемішуйте, щоб не було ніяких борошняних грудок.
Вершкове масло розтопіть на водяній бані або з допомогою мікрохвильовки і також вмішайте в тісто. Перемішувати до тих пір, поки не досягнете однорідної маси, по консистенції нагадує густу сметану.
Отримане тісто вилийте в заготовлену форму для випічки і розрівняти лопаткою або ложкою.
Зверху викладіть вишні, злегка втисніть їх в тісто і полийте соком.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 180 С протягом 40-45 хвилин. Готовий десерт вийміть з форми і залиште остигати на решітці, щоб знизу його не размачивал конденсат. За бажанням перед подачею можна посипати зверху тонким шаром цукрової пудри.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг з вишнею Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею на сметані Пиріг з вишнею на швидку руку