Рецепт пп запіканки дуже простий і включає мінімум продуктів: складається він з кабачків, молока і яєць. За бажанням рецепт можна урізноманітнити улюбленими овочами: запіканка відмінно поєднується з помідорами та болгарським перцем. Ще один плюс запіканки – вона виходить однаково смачною як з молодими цукіні, так і з великими кабачками. Отже, приступимо!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 500 гр.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Прованські трави – 0.5 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати запіканку з кабачків з дієтичного рецептом ПП. Кабачок промиваємо, відрізуємо плодоніжки і чистимо кабачок від шкірки і серцевини. Якщо кабачки молоді – чистити їх від шкірки і насіння немає необхідності. Нарізаємо великими кубиками кабачок, приблизно 2х2 див.

Форму для випічки змащуємо оливковою олією. Викладаємо в неї кабачки, солимо, перчимо та посипаємо прованськими травами.

Кабачки ставимо запікати в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. За цей час кабачки трохи підрум’яняться і стануть м’якими.

В невелику миску розбиваємо яйця, додаємо трохи солі і збиваємо їх за допомогою віночка до утворення легкої піни. Потім вводимо яйця молоко і ще раз добре збиваємо вінчиком.

Запечені кабачки дістаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути і додаємо в форму з овочами яєчно-молочну суміш. Знову відправляємо форму в духовку і випікаємо нашу запіканку при 180 градусах 20-25 хвилин.

По готовності дістаємо запіканку з духовки, даємо їй трохи охолонути, нарізаємо на порційні шматочки, прикрашаємо зеленню і в теплому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Дієтична ПП запіканка з кабачків Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків Страви з кабачків