Апетитна запіканка з кабачків і картоплі послужить ситним варіантом вашого гарніру. Подавати таку страву можна до м’яса або риби. Також запіканка добре поєднується зі свіжими овочами. Ідеально для сімейного обіду.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Картопля – 4 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 1 ст.
- Сир – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати запіканку з кабачків і картоплі легко! Кабачок очищаємо від шкірки і насіння. Потім овоч нарізаємо на невеликі шматочки.
Картоплю заздалегідь відварюємо в мундирі. Після охолодити овочі і знімаємо шкірку. Нарізаємо також невеликими шматочками. Форму для випікання обмазуємо маслом. Викладаємо шар з картоплі, а потім з кабачків. Солимо і перчимо.
Цибулину нарізаємо на дрібні кубики. Обсмажуємо на олії до прозорості.
Яйця збиваємо з молоком і обсмаженою цибулею. Можна трохи посолити і поперчити. Рівномірно виливаємо заправку в овочі. Посипаємо тертим сиром.
Випікаємо страву при 180 градусах 25-30 хвилин. Готову запіканку ділимо на порції і подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Запіканка з картопляного пюре в духовці Кабачки для схуднення Кабачки з сиром Картопляна запіканка