Апетитна, красива, ситна запіканка з картоплі з кабачками під рум’яною скоринкою сиру – це дуже просто. За допомогою мультиварки ви з легкістю можете приготувати такий апетитний і простий обід, не відволікаючись на плиту і духовку. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля в мундирі – 1 кг
- Кабачки – 0,4 кг
- Сир Пармезан – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 0,5 л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати запіканку з кабачків і картоплі в мультиварці? Промийте і очистіть кабачки, після чого наріжте їх невеликими скибочками. Картопля очистіть від шкірки і наріжте так само, як нарізали кабачок.
Змастіть вершковим олією злегка підігріту чашу мультиварки і викладіть шарами картоплю і кабачки. Шари кабачків і картоплі перемежовувати з шарами сиру.
Окремо обсмажте цибулю в рослинній олії.
Збийте в окремій ємності яйця з молоком, як для омлету. Додайте обсмажену цибулю.
В чашу з овочами влийте суміш цибулі, молока і яєць. Залишки сиру розсипте поверх заготовки і закрийте кришку мультиварки. Поставте режим «Випічка» на одну годину.
Готова запіканка виходить ситним, соковитою, дуже апетитною. Її потрібно подавати, коли вона трохи охолоне, щоб не розвалювалася.
Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків в мультиварці Запіканка з кабачків і картоплі Кабачки в мультиварці Кабачки з сиром ПП рецепти з кабачків