Хто б міг подумати, що таке незвичайне поєднання, як кабачки і сир, можуть скласти дуже смачне і ніжне блюдо. Запікаються кабачки і сир шарами, завдяки вмісту сиру, зверху утворюється апетитна рум’яна кірочка.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки (молоді) – 250 – 300 гр.
  • Сир – 250 – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 130 – 150 мл
  • Сир Пармезан – 80 – 100 гр.
  • Зелень – за смаком
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати запіканку з кабачків і сиру? У мисці збийте вінчиком яйця і молоко.

Зелень можна використовувати будь-яку за вашим смаком: петрушку, кріп, базилік, шпинат або щось інше. Зелень вимити, обтрусіть від рідини, потім дрібно порубаєте ножем. Сир натріть на крупній тертці.

Змішайте зелень, сир, додайте до неї яєчну масу, посоліть за смаком і ще раз перемішайте.

Кабачки, помийте, обсушіть, при необхідності очистіть від насіння і твердої шкірки. Розрізати кожен кабачок навпіл, половинки наріжте на тонкі часточки.

Форму для запікання змастіть соняшниковою олією. На дно викладіть третину сирної маси, потім шар з кабачків, знову шар з сиру, після нього кабачки і завершуйте заготівлю сирно-сирною масою.

Розігрійте духовку до 180 градусів, готуйте запіканку 50-60 хвилин. Коли кабачки стануть м’якими і зверху утворюється золотава скоринка, запіканка готова.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Сирна запіканка без манки Сирна запіканка з молоком Сирна запіканка на швидку руку Страви з кабачків