Ситну запіканку з кабачка можна подавати на сімейний обід або вечерю. Блюдо виходить поживним і апетитним завдяки додаванню інших овочів і фаршу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 зуб.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Фарш слід заздалегідь розморозити.

Його ми злегка солимо і викладаємо першим шаром у форму для випікання.

Далі кабачок очищаємо і натираємо його на тертку.

Подрібнюємо цибулю і часник.

Змішуємо овочі між собою і рівномірно розподіляємо по фаршу.

Очищаємо картоплю й нарізаємо його тонкими кружечками.

викладаємо Кружечки на шар з кабачка. Зверху обмазуємо їх майонезом. Солимо і перчимо за смаком.

Помідори також нарізаємо тонкими кружечками. Викладаємо на картоплю. Можна присипати спеціями.

Для рецепта сир можна використовувати будь-відразу декількох видів. Додаємо трохи сиру (не весь) на шар з помідорів.

Відправляємо блюдо в духовку на 30-35 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Через деякий час висипаємо залишився тертий сир і продовжуємо випікати ще 15-20 хвилин.

Дістаємо готову запіканку з духовки, даємо їй трохи охолонути і ділимо на порції. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків, картоплі і сиру Кабачки з картоплею в духовці Кабачки з помідорами в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з фаршем, помідорами, сиром і майонезом в духовці Картопляна запіканка з фаршем, сиром і майонезом в духовці