Ситну запіканку з кабачка можна подавати на сімейний обід або вечерю. Блюдо виходить поживним і апетитним завдяки додаванню інших овочів і фаршу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 зуб.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Фарш слід заздалегідь розморозити.
Його ми злегка солимо і викладаємо першим шаром у форму для випікання.
Далі кабачок очищаємо і натираємо його на тертку.
Подрібнюємо цибулю і часник.
Змішуємо овочі між собою і рівномірно розподіляємо по фаршу.
Очищаємо картоплю й нарізаємо його тонкими кружечками.
викладаємо Кружечки на шар з кабачка. Зверху обмазуємо їх майонезом. Солимо і перчимо за смаком.
Помідори також нарізаємо тонкими кружечками. Викладаємо на картоплю. Можна присипати спеціями.
Для рецепта сир можна використовувати будь-відразу декількох видів. Додаємо трохи сиру (не весь) на шар з помідорів.
Відправляємо блюдо в духовку на 30-35 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.
Через деякий час висипаємо залишився тертий сир і продовжуємо випікати ще 15-20 хвилин.
Дістаємо готову запіканку з духовки, даємо їй трохи охолонути і ділимо на порції. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків, картоплі і сиру Кабачки з картоплею в духовці Кабачки з помідорами в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з фаршем, помідорами, сиром і майонезом в духовці Картопляна запіканка з фаршем, сиром і майонезом в духовці