Ситна запіканка з кабачків і фаршу підійде для сімейного обіду або вечері. Страву можна приготувати в мікрохвильовій печі, що дозволить спростити і прискорити процес приготування.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вівсяні пластівці – 2 ст. л.
- Молоко коров’яче – 3 ст. л.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати запіканку з кабачків з фаршем в мікрохвильовці? Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки, пропускаємо через крупну тертку і ретельно віджимаємо отриману масу. Далі підготовлений овоч перемішуємо з вівсяними пластівцями і збитим яйцем з молоком. За смаком солимо і перчимо. Кабачкове тісто готове.
Фарш обсмажуємо на сковороді до напівготовності. Можна додати сіль і перець.
Форму змащуємо олією і викладаємо складові запіканки. Спершу невеликий шар з кабачків, потім фарш і знову кабачки. Посипаємо блюдо тертим твердим сиром.
Відправляємо форму з інгредієнтами в мікрохвильовку. Готуємо 15 хвилин на високій потужності.
Дістаємо запіканку з мікрохвильовки, даємо трохи охолонути, ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і яйцем