Ситна запіканка з кабачків і фаршу підійде для сімейного обіду або вечері. Страву можна приготувати в мікрохвильовій печі, що дозволить спростити і прискорити процес приготування.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вівсяні пластівці – 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 3 ст. л.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати запіканку з кабачків з фаршем в мікрохвильовці? Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки, пропускаємо через крупну тертку і ретельно віджимаємо отриману масу. Далі підготовлений овоч перемішуємо з вівсяними пластівцями і збитим яйцем з молоком. За смаком солимо і перчимо. Кабачкове тісто готове.

Фарш обсмажуємо на сковороді до напівготовності. Можна додати сіль і перець.

Форму змащуємо олією і викладаємо складові запіканки. Спершу невеликий шар з кабачків, потім фарш і знову кабачки. Посипаємо блюдо тертим твердим сиром.

Відправляємо форму з інгредієнтами в мікрохвильовку. Готуємо 15 хвилин на високій потужності.

Дістаємо запіканку з мікрохвильовки, даємо трохи охолонути, ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і яйцем