Кабачкова ікра цінується багатьма за простоту приготування і відмінний результат – смачну і соковиту закуску до різних страв. Якщо ви плануєте заготовити відразу побільше цього ласощі, спробуйте рецепт кабачкової ікри з майонезом на 6 кілограм. Закуска готова обов’язково вам сподобається.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Кабачки – 6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Майонез – 0,5 склянки
  • Томатна паста – 0,5 склянки
  • Краснодарський соус – 0,5 склянки
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати кабачкову ікру з майонезом на 6 кг? Кабачки помити, просушити на кухонному рушнику. Якщо кабачки немолоді, очистити шкірку і видалити насіння. Нарізати м’якоть кабачків великими шматочками.

Лук очистити і розрізати навпіл.

З допомогою м’ясорубки перекрутити кабачки, моркву і цибулю в пюре, відправити його у велику каструлю.

В каструлю до овочевої маси додати сіль і цукор, влити олію. Все ретельно перемішати і поставити каструлю на вогонь. Тушкувати годину на повільному вогні.

Після додати томатну пасту і краснодарський соус, тушкувати ще 1 годину, постійно помішуючи кабачкову ікру.

Потім додати майонез і залишити на вогні ще на годину.

Банки і кришки для консервації стерилізувати.

По підготовленим банкам розлити готову кабачкову ікру з майонезом на 6 кілограм.

Банки закатати, перевернути і залишити остигати під пледом на добу. На зберігання поставити банки з ікрою в прохолодне темне місце. Смачна кабачкова ікра готова до подачі на стіл.

Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра як в дитинстві Консервовані кабачки Страви з кабачків