Запіканки хороші сніданки та вечері: їх приготування, як правило, не забирає багато часу, а рівень ситності і поживності у них високий. Пропонуємо рецепт овочевий запіканки з сиром, з ароматною зеленню і тертим пармезаном. Вона яскрава, насичена і, незважаючи на велику кількість соковитих овочів, досить щільна. Весь секрет в кубиках білого хліба, які поглинають вологу та ущільнюють текстуру запіканки. Подавати страву краще гарячим – в такому стані запіканка набагато смачніше.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 7 шт.
  • Сир – 250 гр.
  • Сир Пармезан (тертий) – 130 гр.
  • Соус Табаско – 0.25 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Кабачки – 400 гр.
  • Помідори свіжі – 400 гр.
  • Базилік свіжий – 2 – 3 гілки
  • Білий хліб – 4 скибочки
  • Масло оливкове – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до приготування запіканки з кабачків з сиром і помідорами. В об’ємну миску розбиваємо яйця, додаємо до них сіль, чорний мелений перець, соус табаско. Збиваємо виделкою або за допомогою міксера до отримання однорідної маси. У збиті яйця додаємо тертий пармезан і сир. Збиваємо міксером до відносної однорідності. Сир можна використовувати будь-якої жирності, але варто пам’ятати, що чим він жирніше, тим соковитіше і насиченішим виходить смак готової запіканки.

Кабачки і помідори миємо й обсушуємо рушником. Якщо кабачки досить зрілі, то зрізаємо шкірку, а насіння викидаємо. Молоді плоди можна використовувати цілком. Підготовлені кабачки нарізаємо невеликими шматочками. Помідори ріжемо також невеликими пластинками. Якщо при нарізці томатів виділилося велика кількість соку, його краще злити, щоб готова запіканка не вийшла занадто водянистою. В яєчно-сирну суміш занурюємо нарізані овочі, додаємо рубаний базилік, перемішуємо.

Білий хліб нарізаємо кубиками. Злегка скроплюємо водою, щоб зволожити, і додаємо в загальну яєчно-овочеву суміш. Перемішуємо.

Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму для запіканки змащуємо оливковою олією. Виливаємо в неї приготовану суміш для запіканки. Ставимо форму з сумішшю на середній рівень і запікаємо протягом півгодини. Потім збільшуємо температуру духовки до двохсот градусів і запікаємо страву ще п’ять-десять хвилин, поки поверхня добре не зарум’яниться. Готову запіканку дістаємо їх духовки і даємо постояти десять хвилин при кімнатній температурі. Подаємо на стіл прямо у формі.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків з помідорами Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і помідорами Кабачки з сиром ПП сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка без сметани