Дієтичний обід – розв’язувана задача, якщо знати рецепт запіканки з цвітної капусти і курки. Блюдо виходить дуже ніжним, ароматним і соковитим, хоча при цьому в ньому міститься мінімум калорій. Цей рецепт відмінно підходить для дієтичного раціону та корисного харчування.
Інгредієнти: на 6 порції.
- стегно Куряче філе – 660 гр.
- Капуста цвітна – 400 гр.
- Печериці свіжі – 20 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Йогурт – 200 гр.
- Сир – 150 гр.
- Масло соняшникове – 10 гр.
- Соєвий соус – 30 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування запіканки з цвітної капусти і курки смачний! Цвітну капусту відварюємо в солоній воді 10 хвилин до напівготовності.
Філе стегон ріжемо на великі шматочки. Додаємо до них соєвий соус, перемішуємо.
На дно форми для запікання виливаємо трохи рослинної олії, викладаємо у форму курку, потім – порізані шампіньйони.
Наступний шар – варена цвітна капуста.
Для соусу в окремій ємності змішуємо натуральний йогурт з яйцем і половиною сиру, натертого на крупній тертці. Соус трохи солимо і додаємо туди спеції.
Соус рівномірно виливаємо у форму для випікання на цвітну капусту.
Зверху запіканку з цвітної капусти і курки присипаємо рештою сиру і за бажанням зеленню.
Випікаємо півгодини в розігрітій до 180 градусів духовці. Після акуратно виймаємо запіканку, даємо трохи охолонути.
Ріжемо на порційні шматочки і кличемо сім’ю насолоджуватися корисним обідом!
Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем