Запіканка з м’яса і овочів вважається одним з найбільш корисних обідів. Одним з варіантів такого корисного страви є приготування запіканки з курочки з кольоровою капустою в духовці. Завдяки цьому способу приготування, зберігається максимум корисних інгредієнтів у продуктах.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 250 гр.
- Капуста цвітна – 400 гр.
- Сир Пармезан – 80 гр.
- Вершки – 0.5 склянки
- Часник – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування запіканки з цвітної капусти і курячого філе. Цвітну капусту розберіть на суцвіття невеликого розміру, після чого промийте їх і відваріть в киплячій підсоленій воді протягом декількох хвилин. Овоч повинен залишитися хрустким всередині.
Куряче філе промийте, просушіть рушником з паперу і наріжте невеликими скибочками. Додайте сіль і перець за смаком, перемішайте.
Ретельно очищений часник подрібніть, скориставшись часниковим пресом. Також можете просто дрібно його порубати ножем або взяти гранульований часник.
Твердий сир, наприклад, пармезан, натріть на середній тертці і відставте в сторону на деякий час.
В сотейнику розведіть вершки з сіллю і спеціями і, додавши тертий сир, нагрівайте до повного розчинення сиру в масі вершків.
Куряче філе розподіліть рівним шаром на дно форми для запікання.
Далі викладіть шар кольорової капусти поверх курки.
Швидко і акуратно, рівномірно розподіліть соус по поверхні цвітної капусти та поставте форму в духовку на 180 градусів приблизно на 30-40 хвилин.
Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем