Любителі цвітної капусти по достоїнству оцінять рецепт запіканки з цвітної капусти з сосисками. Соковите і ситне блюдо легке в приготуванні – відмінний варіант для обіду або вечері. Обов’язково порадуйте ним сім’ю!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 гр.
  • Сосиски – 4 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування запіканки з цвітної капусти з сосисками? Цвітну капусту розібрати на суцвіття, відварити до м’якості хвилин 10, воду злити, дати капусті охолонути. Сосиски довільно нарізати, припустимо, кружечками. Додати їх до остиглої цвітній капусті, перемішати, посолити, поперчити за смаком.

У сковороді розтопити вершкове масло, додати борошно, перемішати, влити молоко, варити до загустіння. Зняти з вогню, дати охолонути, додати збите яйце, ретельно все перемішати.

Форму для випікання змастити олією, викласти в неї кольорову капусту з сосисками, залити готової заливкою. Посипати зверху тертим сиром і за бажанням, зеленню.

Випікати 20 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!

Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем