Ароматна солона запіканка з кольорової капусти з томатами і додаванням сиру буде доречна як повсякденна страва і як страва вихідного дня. Запіканка готується в духовці, овочі заливаються сумішшю з молока з яйцями, а потім посипаються сиром. Смакота!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста кольорова – 1 кг
  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Помідори свіжі – 400 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати запіканку з цвітної капусти з помідорами. Попередньо підготувати необхідні продукти, заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони встигли зігрітися до кімнатної температури. Томати, цвітну капусту та яйця вимити.

Поставити воду для капусти на сильний вогонь і довести її до кипіння. За цей час капусту розібрати за суцвіттям, після цього промити її в холодній воді.

Після закипання воду посолити (близько 1 ч. л. солі), додати в неї підготовлені суцвіття цвітної капусти. Відварити капусту близько 15 хв. на слабкому вогні до моменту, коли вона стане м’якою.

Томати нарізати шматочками середнього розміру.

В окрему миску вилити молоко, додати туди яйця і збити віночком або міксером.

Окремо натерти твердий сир на дрібній тертці.

Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла. Викласти продукти можна двома способами: або перемішати і покласти у форму, або зробити нижній шар з капусти, далі покласти шматочки помідорів і накрити все це знову шар капусти. Посолити все і поперчити за смаком. Додати улюблені прянощі, при бажанні.

Заготовку для овочевий запіканки залити сумішшю молока і яєць, зверху рівномірно посипати натертим сиром. Холодне вершкове масло нарізати тонкими скибочками і розкласти поверх сиру. Духовку розігріти заздалегідь до 190 градусів і випікати запіканку близько півгодини, до утворення красивою рум’яної скоринки з сиру.

запіканку Трохи остудити у формі, нарізати шматочками і подавати в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем